18:45 31 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 255
  Pratite nas

  Aleksandar Šapić, nosilac jedne od četiri lista koje su prešle cenzus na beogradskim izborima održanim u nedelju, rekao je da predizborno udruživanje nema smisla i da su njegovi planovi „apsolutno samostalni“.

  Kad bi došlo do udruživanja nekih stranaka i pokreta, Šapić kaže da sebe ne bi mogao da zamisli u takvom scenariju.

  „Nisam mogao da budem nezadovoljan zbog okolnosti u kojima sam ostvario tih devet odsto, a okolnosti su bile više nego nepovoljne po mene, ne samo u izbornoj kampanji, nego i proteklih nekoliko godina“, rekao je navodeći da ljudi i ranijih godina nisu mogli da čuju u medijima šta je radio kao predsednik opštine Novi Beograd.

  Smatra da su mediji imali svoje favorite, i opozicione i predstavnike vlasti, a da njega nisu favorizovali ni jedni ni drugi. Kaže da misli da je to uticalo na rezultat izbora.

  „U kampanji sam bio potpuno nevidljiv“, konstatuje Šapić. Kaže da je stanje u medijima daleko od objektivnog i to ne samo tokom izbornog procesa.

  Na pitanje šta planira da uradi kako bio ravnopravniji sa ostalima, a podsećajući ga na reči koje je izjavio u izbornoj noći da dok predsednik razgovara i sa Merkelovom i sa Putinom, on na telefon ne može da dobije ni Žiku iz Sopota, Šapić je rekao da mu se Žika juče javio.

  „Zvao me juče Žika iz Sopota da mi kaže: ’Evo vidiš da smem da ti se javim‘“, rekao je Šapić i dodao da je on to u izbornoj noći izgovorio više simbolično i da se nada da će se to promeniti.

   

  N1

  Tagovi:
  Španić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga