03:24 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1102
  Pratite nas

  Telekom Kosova je saopštio da se pozivni broj Srbije 381 od 24. marta neće više koristiti na KiM, prenosi „Koha“, a zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev tim povodom kaže da se za Srbe ništa neće menjati i da su tvrdnje Prištine o ukidanju tog pozivnog broja — neistinite.

  U saopštenju kosovskog Telekoma se dodaje da će se koristiti samo broj 383, koji je, kako se navodi, prema dogovorima Beograda i Prištine dodeljen Kosovu.

  Za Srbe na Kosovu i Metohiji se ništa neće menjati ni u fiksnoj ni u mobilnoj telefoniji, a svaka tvrdnja Prištine o ukidanju pozivnog broja 381 je laž, kaže zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

  Kako se navodi u saopštenju, Priština, kao i obično, namerno pogrešnim interpretacijama sporazuma o telekomunikacijama nastoji da stvori zabunu i nespokoj kod srpske populacije u pokrajini.

  „Postoji jasno formulisan akcioni plan kojim je definisano šta se i kada dešava u kontekstu telekomunikacija, tako da je svaka tvrdnja o ukidanju pozivnog broja 381 za korisnike na Kosovu i Metohiji najobičnija laž“, dodao je on, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  Za Srbe na Kosovu i Metohiji se ništa neće menjati ni u fiksnoj ni u mobilnoj telefoniji, a Priština može po principu „što je babi milo to joj se i snilo“ da želi šta joj je volja, dodaje se u izjavi Kozareva.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  pozivni broj, telekomunikacije, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga