12:48 02 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  55112
  Pratite nas

  Izjava Ramuša Haradinaja da nije „proučio“ Briselski sporazum je skandalozna, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović i najavio mogućnost da „donesemo odluku da samostalno formiramo Zajednicu srpskih opština“.

  Stefanović je gostujući na TV Pink rekao i da očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Briselu može da priredi neko „iznenađenje“, ali nije precizirao o kakvom je iznenađenju reč.

  On je rekao da je Haradinajeva izjava da će prvo morati da prouči Sporazum o ZSO, te da zato nije ni pokretao to pitanje, skandalozna poruka koja govori da on nije pročitao Briselski sporazum u celini, jer je čak šest tačaka, koje čine najvažniji deo tog sporazuma, u vezi sa ZSO.

  Ramuš Haradinaj
  © AP Photo / Visar Kryeziu

  „Nažalost, ono što je možda važniji problem, a videli smo ponašanje institucija u Prištini koje godinama odbijaju da ono što su potpisale sprovedu u delo, jeste to što Evropa ćuti“ rekao je Stefanović.

  Poražavajuće je to što rade Evropa i svi ljudi uključeni u proces „pod čijom se kapom“ on odvija i koji na tako nešto ne reaguju, ocenio je potpredsednik Vlade.

  Dodao je da su pričali da je svaki dan bio pritisak na institucije u Prištini da sporazum o ZSO sprovede, „a onda se to ne dešava“.

  Naveo je da je predsednik Srbije večeras u Briselu i da očekuje težak sastanak i za njega, „ali poznajući ga biće to veoma težak sastanak i za njih“.

  „Siguran sam da će Vučić imati štošta da im kaže i neće ih štedeti ni na koji način. Ono što mogu da kažem je da očekujem da Vučić može da im priredi neko iznenađenje i ne bih isključio mogućnost da mi donesemo odluku o formiranju ZSO samostalno i da nas baš briga šta će bilo ko na to da kaže“, zaključio je Stefanović.

  Tanjug

  Tagovi:
  Nebojša Stefanović, Ramuš Haradinaj, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga