11:51 27 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  160
  Pratite nas

  Generalni sekretar predsedništva Srbije Nikola Selaković je danas na okruglom stolu u Kosovskoj Mitrovici, pre nego što je uhapšen direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, izjavio da se neće odustati od traženja pravog rešenja koje Srbe i Srbiju ne ponižava.

  „Baš onako kao što mi danas nismo odustali uprkos svim pretnjama, zabranama, kordonima, kontrolama, baš onako kao što nisu uspeli da nas zaustave da dođemo ovde i da vas čujemo, tako nećemo odustati ni od naše borbe za traženjem pravog, iskonskog rešenja koje Srbe i Srbiju ne ponižava i koje vodi računa o našim državnim i nacionalnim interesima“, istakao je Selaković.

  On je rekao da je ideja predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o KiM vratila KiM u žižu srpske životne, ne samo političke stvarnosti.

  „Zato smo danas ovde sa vama i zato ćemo uvek i dolaziti kod vas. Ne verujemo da će postojati nešto što će u tome uspeti da nas spreči jer je bratska krv, bratska ljubav nešto što ne zna za granicu — to je nešto što nas je vezivalo, što nas vezuje i što će nas vezivati“, istakao je Selaković.

  On je rekao da su prošle skoro dve decenije kako je Srbiju napala „najveća vojna mašinerija na svetu sa ciljem da se otme ono što je našoj zemlji najsvetije“.

  „Iz tog perioda od blizu dvadeset godina nadam se da smo naučili, videli i shvatili mnogo i da ćemo mnogo više da se oslanjamo na svoj razum i pamet, da znamo šta je naše, šta imamo i šta ne damo, kao i da shvatimo da je život svakog našeg deteta, čoveka, žene, majke na KiM i ostatku Srbije za nas svetinja“, podvukao je Selaković.

  Tanjug

   

  Tagovi:
  Nikola Selaković
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga