12:29 03 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  185
  Pratite nas

  Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić rekao je građanima opštine Klokot da je Srpska lista spremna za vanredne parlamentarne izbore i da će na njima, ako budu raspisani, ostvariti još bolji rezultat.

  „Spremni smo za parlamentarne izbore. Srpska lista sada će delovati iz opozicije dokle god ti izbori ne budu raspisani i dok se situacija ne promeni. I te kako smo spremni za izbore. Siguran sam da ćemo imati bolji rezultat nego na poslednjim lokalnim i parlamentarnim izborima“, rekao je Jevtić.

  On je podsetio da je Srpska lista na parlamentarnim izborima osvojila 90 odsto podrške Srba, a na lokalnim izborima je u svih deset opština izabrala svoje predstavnike.

  Zajednica srpskih opština će biti formirana

  Jevtić je pozvao Prištinu i Brisel da formiraju Zajednicu srpskih opština onako kako je to potpisano Briselskim sporazumom i nikako drugačije.

  „Zajednica srpskih opština će biti formirana. Došlo je vreme. Dugo smo čekali ono što nam pripada, ono što je cilj i što nije upereno ni protiv koga. Nastavljamo konkretno da pomažemo srpski narod na Kosovu i to će nam biti prioritet u narednim danima“, rekao je Jevtić građanima.

  Onima koji kažu da je reč o jednostranoj odluci na kratak rok, Jevtić je poručio da je taj sporazum u Briselu potpisan pre pet godina.

  „Dakle, ako je pet godina kratak rok ja ne znam šta je duži rok. Pozivamo Prištinu i predstavnike EU koji su garanti potpisanog Sporazuma da to učine u skladu sa potpisanim. Mi smo spremni da na pozitivan način doprinesemo procesu u smislu konačnog uspostavljanja ZSO“, naveo je Jevtić.

  „Pomoć i podršku ljudima koji žive u opštini Klokot, koju je predsedik Vučić obećao, nastavićemo da obezbeđujemo i to intenzivnije u narednim danima“, kazao Jevtić.

  „Probleme ćemo rešavati efikasno. Mislim na izgradnju kuća i svega ostalog što doprinosi opstanku i ostanku Srba na Kosovu. Zahteve za rešavanje problema sa kojima se suočavate predajte u opštini, a mi ćemo ih razmotriti i rešavati“, naglasio je ministar Jevtić.

  Građanima Klokota je preneo poruku predsednika Vučića i direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da budu jedinstveni, jer će, kako je rekao, samo tako poraziti one koji su protiv opstanka i života Srba na Kosovu.

  Pozvao ih je i da ne podležu pritiscima i prodaju imovinu.

  „Znam da je bilo velikih problema u Klokotu, ali zajedno ćemo ih rešiti“, kazao je Jevtić.

  Tanjug

  Tagovi:
  Dalibor Jevtić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga