02:54 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1272
  Pratite nas

  Srbija insistira na svom teritorijalnom integritetu i zahtevamo da se sva lica koja su stavljena na međunarodne poternice od strane srpskih pravosudnih organa bezuslovno vrate u sistem Interpola, rekao je danas u Londonu direktor policije Vladimir Rebić.

  „Kao predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova zahtevao sam da se sva lica koja su stavljena na međunarodne poternice od strane srpskih pravosudnih organa bezuslovno vrate u sistem Interpola“, kazao je Rebić posle odvojenih razgovora sa predsednikom Interpola Mengom Hongvejem i generalnim sekretarom Interpola Jirgenom Štokom.

  „Razgovaraćemo sa svim članicama Interpola, kako bismo ih ubedili da eventualno pristupanje takozvanog Kosova Interpolu ne bi bilo u interesu ni Srbije, ni samog Interpola“, rekao je Rebić.

  Direktor policije je naglasio da Srbija insistira na svom teritorijalnom integritetu i da je posvećena primeni i poštovanju međunarodnog prava i propisa.

  On je preneo da je tokom odvojenih razgovora sa predsednikom Mengom i generalnim sekretarom Štokom istaknuta posvećenost Srbije u saradnji sa Interpolom.

  „S obzirom na dosadašnji nivo saradnje i ostvarene rezultate u razmeni operativnih podataka sa drugim članicama Interpola, jasno je da je srpska policija pouzdan i respektabilan partner svim svetskim policijama“, rekao je Rebić.

  Direktor policije predvodio je delegaciju Vlade Srbije koju su činili predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  Tanjug

   

  Tagovi:
  Interpol, Vladimir Rebić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga