05:36 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 31
  Pratite nas

  Ma koliko hapšenje Atifa Dudakovića bilo zakasnelo, ono je prilika da se kaže istina o zverstvima 5. korpusa i da se već jednom počne govoriti o tome kolike su Srbi žrtve bili i u ratu u Bosni i Hercegovini, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

  „Nadam se da će pravda najzad stići i nadam se da će ovo biti primer ili bar mogućnost da i Srbi počnu da veruju u pravdu“, izjavio je Vulin prilikom obilaska „TRZ Čačak“ na pitanje novinara kako komentariše jučerašnje hapšenje Dudakovića.

  On podseća na loše iskustvo sa oslobađanjem Nasera Orića.

  „I kada mislimo o tome, ne možemo da budemo preveliki optimisti, ali možemo da se nadamo. Baš kao što ne možemo da zaboravimo da je prošlo evo već dve godine otkad je izvršen pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici, pa još uvek nemamo ni jedno jedino ime“, navodi Vulin.

  Kako kaže, realnost nam ne daje puno razloga da budemo optimisti, ali i ovo zakasnelo hapšenje je prilika da se odnos prema srpskim žrtvama promeni, da već jednom čujemo istinu i da odgovorni budu kažnjeni.

  „Ja želim da se nadam i želim da verujem da će pravda najzad stići“, rekao je ministar Vulin.

  Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su juče u Bihaću bivšeg generala i komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića zbog sumnje da je počinio ratne zločine nad civilima i zarobljenicima srpske nacionalnosti.

  Pored Dudakovića uhapšeno još 12 lica.

   

  Tanjug

   

  Tagovi:
  Atif Dudaković, Naser Orić, Aleksandar Vulin, Bosna i Hercegovina, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga