08:23 20 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2310
  Pratite nas

  Sloboda medija u Srbiji postoji, kaže predsednik Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić, koji na Svetski dan slobode medija predlaže da se svim novinarima u Srbiji obezbedi beneficirani staž i najbolji mogući uslovi rada u kojima će, kaže, nastaviti da se bore za otkrivanje istine.

  Karić je u saopštenju naveo da novinari moraju da budu maksimalno zaštićeni, dobro plaćeni i poštovani, jer su oni, naglašava, postali svetionik koji obasjava našu stvarnost i pomaže da sagledamo sve pozitivne i negativne strane sveta politike, biznisa i čitavog društva.

  Založio se i za to da medijske kuće i svi oni koji se bave tim poslom budu oslobođeni PDV-a na opremu koja im je neophodna za njihov rad i usavršavanje.

  Podsetio je da je sloboda štampe jedna od najvećih tekovina demokratskih društava, ali i na gašenje njegove BK televizije pre 12 godina.

  Bio je to, kaže, nezapamćen i brutalan napad na profesionalnu i mladu redakciju koja se pridržavala novinarskih kodeksa i pokušavala da nametne vrednosti porodične i pristojne Srbije, te ocenio da se takvo vreme „medijskog, ekonomskog i pravnog terorizma“ nikada neće vratiti u Srbiju.

  Tanjug  

  Tagovi:
  novinari, Bogoljub Karić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga