06:24 22 Oktobar 2019
Slušajte Sputnik
  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

  Vučić: Očekujem podršku Rusije

  © Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC
  Politika
  Preuzmite kraći link
  35630
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Britanci, Amerikanci, Francuzi i svi drugi koji su priznali takozvanu nezavisnost Kosova već dugo rade na tome da se na SB UN ne razgovara o KiM, ali je ukazao na izjavu generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, koji je osudio ponašanje kosovske policije prema Marku Đuriću.

  Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi najava da bi Britanija, kada dođe na mesto predsedavajućeg SB UN, mogla da traži zatvorene sednice o KiM ili da njih ne bude u sadašnjoj formi, naveo da neke zemlje iz svog ugla misle da su posao završile.

  U svakom slučaju, rekao je Vučić, od Rusije očekuje otvorenu podršku po tom pitanju.

  Kako je ocenio, Gutereš je pokazao da je zaslužio da bude na čelu UN svojom nepristrasnošću i odgovornošću i podvukao da je to važna vest jer je zaista osudilo ponašanje kosovske policije i doprineo time razrešenju svega što se desilo Kosovskoj Mitrovici.

  Naša pozicija nije laka, ali nastavićemo da se borimo, naglasio je Vučić.

  „Pred nama je period od narednih nekoliko meseci koji će biti svakako odlučujući i biće težak za našu zemlju i narod“, upozorio je Vučić.

  Kako je rekao, očekuje takođe i velike i značajne pritiske, istakao da ćemo pokušati da dođemo do kompromisnog rešenja“, ali se, kaže, plaši da „mnogi u svetu kao kompromis vide ono što je njihova volja i odluka“.

  „Na nama je da ne donosimo odluke na prečac“, rekao je Vučić i dodao da ćemo videti šta se srpskom narodu nudi, da ćemo to sagledati i onda donositi odluke važne za budućnost našeg naroda, svakako samostalno, istakao je, kao i do sada.

  „Da ćemo biti mnogo srećni, svakako nećemo“, primetio je Vučić.

  Tagovi:
  Gutereš, Vučić Aleksandar, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga