04:43 26 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  3024
  Pratite nas

  „Koha ditore“ piše da se vozila već slobodno kreću kružnim tokom kod mosta na Ibru, ali da je pristup blokiran za drugi deo koji povezuje jug i sever Kosovske Mitrovice.

  „Revitalizacija mosta koja je počela u 2016. godine još nije završena. Mnogobrojna obećanja i vremenski okviri su dati za otvaranje mosta na Ibru, ali most je i dalje zatvoren za saobraćaj vozila. Trenutno se uređuje kružni tok koji će omogućiti kretanje između dve strane grada“, piše prištinski list i dodaje da građani Mitrovice imaju različito mišljenje u vezi sa otvaranjem mosta.

  Potpredsednik Južne Kosovske Mitrovice Faruk Mujka krivi gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice Gorana Rakića za blokiranje radova u severnom delu u blizini mosta.

  „Mi smo ispunili sva naša obećanja. Sva kašnjenja i sabotaže dolazile su od Gorana Rakića. Na kraju krajeva, ovo je bio projekat EU i njihova je obaveza da guraju posao do kraja, a u njihovom je velikom interesu da omoguće punu slobodu kretanja za građane na dve strane reke Ibar“, rekao je Mujka.

  KTV je pokušao da stupi u kontakt sa gradonačelnikom Severne Mitrovice Goranom Rakićem, ali on nije odgovorio na pozive televizije.

  Zvaničnici Južne Mitrovice ne znaju datum kada bi most mogao da bude otvoren za saobraćaj. Slično je ranije izjavila šefica Kancelarije EU Natalija Apostolova.

  Revitalizacija mosta na Ibru je projekat EU, kao rezultat sporazuma iz Brisela, ali su radovi na zahtev srpske strane bili prekinuti nekoliko puta.

  Tanjug

  Tagovi:
  Kosovska Mitrovica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga