18:57 31 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1137
  Pratite nas

  Kosovska skijaška federacija primljena je kao punopravan član u Internacionalnu ski federaciju (FIS). Odluka je doneta prošle nedelje, na 51. Kongresu FIS-a koji je održan u Grčkoj od 13. do 19. maja. Članstvo su potvrdili i FIS i kosovski olimpijski komitet.

  „Nakon daljeg razvijanja svojih aktivnosti, kosovska skijaška asocijacija izglasana je jednim glasom kao punopravan član“, navodi se u saopštenju FIS-a.

  „Kosovska skijaška federacija je prihvaćena kao punopravan član u FIS. Odluka je doneta na 51. Kongresu FIS-a. Čestitke“, poručili su na Tviteru iz kosovskog olimpijskog komiteta, uz fotografije sa Kongresa.

  A na zvaničnoj internet stranici tog komiteta takođe se navodi:

  „KSF je bio primljen u FIS samo kao ’delegirani član‘, na kongresu u Meksiku — zemlji koja ne priznaje Kosovo. U međuvremenu, koincidencija je da je istorijska odluka za KSF doneta u zemlji (Grčkoj) koja ne priznaje našu državu.“

  Kongresu je prisustvovao i Skijaški savez Srbije, potvrđeno je na zvaničnoj internet stranici tog saveza. Međutim, u saopštenju nema informacija da je Kosovo primljeno u FIS.

  „Delegacija Skijaškog Saveza Srbije prisustvovala je 51. Internacionalnom FIS Ski kongresu koji je održan od 13. do 19. maja u Grčkoj. Pored sastanka komiteta, održano je i predstavljanje kandidata za FIS Svetsko prvenstvo 2022/2023. godine“, stoji u kratkom saopštenju SSS-a uz fotografiju sa Kongresa.

  Kosovo je primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta krajem 2014. godine, a takođe je član niza sportskih međunarodnih organizacija.

  KosSev

  Tagovi:
  skijanje, Kosovska skijaška federacija, FIS, Kosovo
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga