07:05 10 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  5060
  Pratite nas

  Na pitanje kako tumači izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Priština mogla da preuzme sever KiM i da je to podržano od strane „znamo koga“ i da li on zna od koga, američki ambasador Kajl Skot je rekao: „Mislim da je važnije da se fokusiram na dan volonterizma za Beograd, hvala.“

  Ambasador SAD Kajl Skot je izjavio da će od „drugih partnera“ koji učestvuju u dijalogu Beograda i Prištine zavisiti da li će se i SAD uključiti u taj proces, kao i da bi EU trebalo da nastavi da vodi taj dijalog.

  Na pitanje novinara da li će se SAD uključiti u dijalog o KiM i da li je to u planu, Skot je rekao da „to pre svega zavisi od drugih partnera, ali dijalog treba da bude dogovor između Srbije i Kosova, između Beograda i Prištine“.

  „EU vodi ovaj dijalog i mi smo zadovoljni time i mislim da bi tako trebalo i da ostane“, naveo je Skot, koji je učestvovao u volonterskoj akciji „Naš Beograd“.

  Na pitanje od kojih partner to zavisi, rekao je da cela međunarodna zajednica ima ulogu u tome.

  „Mi hoćemo da podržavamo mir i stabilnost u regionu i to bi značilo EU, ali na kraju i cela međunarodna zajednica i UN“, naveo je Skot.

  Na pitanje na koji bi način Amerika mogla da se uključi, on je ponovio da to zavisi od partnera i da neće ići u detalje.

  Na pitanje kako tumači izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Priština mogla da preuzme sever KiM i da je to podržano od strane „znamo koga“ i da li on zna od koga, Skot je kazao: „Mislim da je važnije da se fokusiram na dan volonterizma za Beograd, hvala.“    

  Tagovi:
  Kajl Skot, Vučić Aleksandar, Amerika
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga