20:38 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2319
  Pratite nas

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je novinar Stefan Cvetković završio davanje izjave policiji, izveštaj je dostavljen tužiocu i sada je tužilaštvo na potezu, a Cvetković će se tokom dana vratiti kući, živ i zdrav.

  Gostujući u jutarnjem programu RTS-a, ministar je rekao da je u celom slučaju i samoj Cvetkovićevoj izjavi bilo nelogičnosti, što je pokazao i poligraf.

  „Na primer, jedan od ključnih faktora je bio da je sat pronađen ispod vozila, sa tog sata smo uzeli sve otiske i uzorke DNK i utvrdili da se tu nalaze samo Stefanovi otisci“, rekao je Nebojša Stefanović.

  Navodeći druge nelogičnosti, on je naveo da su očevici izjavili da su na licu mesta čuli normalan razgovor ljudi koji je trajao neko vreme i nakon toga prestao, dok Stefan kaže da su ga izvukli iz kola i prebacili…

  „Nelogično je i to što je rekao da je praćen, da se zaustavio na jednoj pumpi i da je tu bilo i vozilo koje ga je pratilo. Mi smo pregledali snimke za ceo dan i ustanovili da nema ni njegovog niti bilo kojeg drugog vozila“, kaže ministar.

  Postoje, dodaje, i nekoliko pitanja za koja je poligraf pokazao da Cvetkovićev iskaz nije tačan.

  „Očekujem da će Stefan sarađivati sa organima istrage i da će morati da bude dobar građanin i tužiocima da sve informacije, da će se setiti svega čega treba da seti. Jedno od pitanja je i da li je u ovome učestvovao neko iz njegovog ličnog okruženja. On je rekao da nije, a poligraf je pokazao da to nije tačno“, istakao je Stefanović.

  Izrazio je očekivanje da će Cvetković dati sva razjašnjenja „jer je potpuno jasno da je u ovome učestvovalo više lica, pa da vidimo ko sve i zašto“.

  „Stefan će danas biti u svojoj kući, on je sve vreme bio na bezbednom mestu, urađene su sve zdravstvene analize, dobro je — živ je i zdrav“, rekao je ministar.

  On je zaključio da će ovaj slučaj morati da se razreši, istakavši da je Srbija stabilna i bezbedna zemlja, gde se ne dešavaju teški slučajevi kao u nekim drugim evropskim zemljama.

  Tagovi:
  nelogičnosti, Novinar, poligraf, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga