16:28 07 April 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  43812
  Pratite nas

  Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić nagovestio je da će još jedna država povući priznanje Kosova.

  Dačić, koji je gostovao u „Jutarnjem dnevniku“ RTS-a, nije želeo da kaže koja država je u pitanju, ali se nada da će danas popodne moći da saopšti više informacija.

  Kada se radi o Liberiji, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je 20. juna saopštilo da je ta država povukla priznanje samoproglašenog Kosova, ali je kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli uprkos tome juče najavio da Liberija otvara svoju ambasadu na Kosovu.

  Dačić naglašava da „Liberija deset godina nije videla nikoga sa Kosova“.

  „Sada kada su povukli priznanje, u Liberiju su se sjatili Amerikanci, Englezi, Pacoli je otišao u Liberiju, primio ga je Vea (Džordž, predsednik Liberije). Objavio je da će Liberija da otvori ambasadu u Prištini. Pacoli, da ima neki papir, on bi ga pokazao. Ja pokazujem papire“, rekao je Dačić.

  Prema njegovim rečima, do sada su četiri zemlje povukle priznanje, pre nekoliko godina i Sao Tome i Principe, a danas će biti šesta.

  Cilj mi je da bude ispod 100 zemalja koje su priznale Kosovo, ponovio je šef diplomatije.

  Povodom ideje o podeli Kosova, Dačić ističe da nije kasno za to, a da to govore oni koji misle da to ne može da se ostvari.

  „Onaj ko vam kaže da je kasno za podelu ili da je protiv podele, ili ne razume način u kojem se sada nalazimo ili želi da ratom mi to vratimo ili želi da vodimo politiku da to čekamo nekoliko stotina godina, pa da to vratimo“, rekao je Dačić.

  Tanjug

  Tagovi:
  povlačenje, Kosovo, priznanje, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga