06:29 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 200
  Pratite nas

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao ni Vlada Srbije, neće odustati od rešavanja slučaja trgovine organima koji se navodi u izveštajima nekadašnjeg posebnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija.

  O slučaju „Žuta kuća“ u parlamentu je danas postavila pitanje poslanica Nove Srbije — Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić, a Lončar joj je rekao da će predsednik Republike insistirati da se to reši i da se ni u jednom momentu neće odustati od toga.

  „Ni u jednom momentu neće odustati od toga, koliko je to moguće da imamo uticaja na ljude koji će da vode postupak. Siguran sam da to ne može da se sakrije i da će izaći na svetlost dana šta i kako je rađeno“, rekao je ministar.

  Sanda Rašković Ivić je u parlamentu, gde je u toku rasprava, između ostalog i o presađivanju organa, pitala da li će Vučić zatražiti objašnjenje od kosovskog predsednika Hašima Tačija u vezi sa slučajem „Žuta kuća“ koji je, kako kaže, imao veze sa „transplantacijom srpskih organa“.

  „Zanima me da li će Vučić pomenuti ono što se dešavalo u Žutoj kući predsedniku Kosova“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

  Tanjug

   

  Tagovi:
  žuta kuća, Zlatibor Lončar
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga