16:54 08 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  3026
  Pratite nas

  Predstavnici Srpske liste razgovarali su u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prema rečima potpredsednika liste Igora Simića srpski predsednik obavestio ih je da trenutno nema rešenja za pitanje Kosova i Metohije koje bi bilo opipljivo i koje bi moglo da se ponudi građanima.

  „O položaju našeg naroda na KiM razgovarali smo otvoreno. U tom tonu je i predsednik Srbije rekao da trenutno nema rešenja koje bi bilo opipljivo“, preneo je Simić Tanjugu.

  Na sastanku, koji je inače trajao više od četiri sata, pre svega JE bilo reči o političko-bezbednosnoj situaciji i teškom položaju Srba na KiM, dijalogu koji se vodi, ali i fazi u kojoj se Srbija trenutno nalazi.

  Simić je napomenuo i da se politički predstavnici Srba sa KiM, u svakom slučaju, o svemu konsultuju sa Beogradom. Potpredsednik Srpske liste podvukao je da ta lista ima apsolutno poverenje u predsednika Vučića, a da to poverenje nikad nije bilo dovođeno u pitanje, što su pokazali i izbori na KiM.

  On je poručio onima „koji sebe smatraju patriotama i napadaju svaki mogući predlog koji se pomene da prestanu da se junače po pitanju Kosova i Metohije, jer je u pitanju budućnost Srba koji žive na tim prostorima, ali i celokupnog srpskog naroda“.

  Simić je napomenuo i situaciju od pre nekoliko dana kada su albanski mediji na „udarnim“ stranama zahvaljivali Vuku Jeremiću zbog odluke Međunarodnog suda pravde kojom je, kaže, potvrđena i legalizovana deklaracija o nezavisnosti Kosova.

  Tanjug

  Tagovi:
  Srpska lista, Igor Simić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga