10:06 04 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1761
  Pratite nas

  Stiv Benon, bivši strateg Donalda Trampa, koji je i najzaslužniji za njegovu pobedu na predsedničkim izborima u Americi, tvrdi da bi Balkan u novom geostrateškom okruženju mogao dobiti mnogo važnije mesto na svetskoj sceni.

  „Evropa je veoma važna za predsednika Trampa i očigledno vrlo važna za Sjedinjene Države, jer ste vi majka civilizacija iz koje je novi svet nastao”, kaže Benon u intervjuu za RTRS.

  Mišljenja je da će Balkan postati mnogo važnije mesto na svetskoj sceni, gde u novom geostrateškom okruženju Kina, Iran i Turska formiraju neku vrstu saveza.

  Kada je reč o Hladnom ratu, Benon smatra da on nije završen.

  „Mislim da je vrlo važno ono što se desilo u Helsinkiju. To je pozitivno. Ponuda Putinu da poseti Vašington takođe je pozitivna, nakon čega je Putin pozvao predsednika Trampa u Rusiju. Mislim da je to način na koji treba komunicirati“, smatra Benon.

  Liberali u našoj zemlji i progresivci uvek su želeli da razgovaraju, kaže Benon. Iz toga je, dodaje, proistekao Dejtonski mirovni sporazum.

  Džordž Soroš je, prema rečima Stiva Benona, otac svog zla, prenosi Tanjug.

  On tvrdi da Soroš milijardama dolara američkog novca pokušava da promeni izgled Evrope.

  Osnovao je nevladine organizacije koje su se povezale sa levičarskim medijima da bi bile opozicija populističkim i nacionalnim strankama širom Evrope, kaže Benon dodajući da je cilj biti protivteža Sorošu i njegovim, kako smatra, lošim namerama u Evropi.

  „Mislim da Džordž Soroš širi veoma negativan uticaj po svetu. Mislim da je uradio puno da našteti Evropi i da je cela ova stvar sa migrantima, otvorenim granicama, što je zaista naškodilo tim zemljama, dovela do reakcije u zemljama kao što su Mađarska, Austrija i Italija. Sve to dolazi od inicijativa koje je pokrenuo Soroš“, ističe Benon.    

  Tagovi:
  Stiv Benon
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga