03:18 17 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Dva američka vojnika marširaju pripadnika ispred Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) koji nose zastavu samoproglašenog Kosova

  Srbi masovno napuštaju kosovske bezbednosne snage

  © REUTERS / Hazir Reka
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 230

  Ministar u kosovskoj vladi Rustem Beriša izjavio je da 51 pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga srpske nacionalnosti želi da napusti tu instituciju, što svedoči o tome da raste broj srpskih pripadnika koji nameravaju da napuste KBS.

  U izjavi za „Indeks onlajn“, međutim, portparol MKBS-a Ibrahim Šalja, iako je potvrdio izjavu svog šefa, ne navodi tačne podatke o tom pitanju.

  „Mogu da potvrdim tu izjavu ministra da je u pitanju 51 pripadnik srpske nacionalnosti. Ali mi kao informativna kancelarija kažemo da je broj srpskih pripadnika koji su podneli zahtev za napuštanje KBS-a blizu 50“, rekao je Šalja, prenosi Tanjug.

  Pripadnici srpske nacionalnosti najčešće podnose zahtev za napuštanje KBS navodeći da ne mogu da izdrže spoljne pritiske, a Šalja kaže da još nije doneta nikakva odluka o tim zahtevima, jer se oni razmatraju „u skladu sa predviđenim procedurama, za koje je potrebno šest meseci“.

   

  Tagovi:
  Kosovske bezbednosne snage, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga