12:54 19 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1018223
  Pratite nas

  Hoćemo jasne granice, a ne provizorijum kao što je danas, u kome jedno piše, a sasvim drugo imamo na terenu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za „Novosti“, obrazlažući svoj stav o razgraničenju.

  Obrazlažući ovaj svoj stav za „Novosti“, Vučić je dodao da nije rekao ništa novo i da opciju razgraničenja zagovara godinama.

  Vučić je rekao da je uvek izvor potencijalnog sukoba kada postoji teritorija za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada. On je kazao da ne želi da iznosi neke stvari i o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije, za razliku od Tačija i Haradinaja, pojedinih zapadnih predstavnika, ali i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, „a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima“:

  „Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa ’veličanstvenim patriotskim izjavama‘. Znam svoj posao i radim ga u najboljem interesu Srbije i nedvosmisleno ću reći šta mislim kada se bude bilo blizu nekog opipljivog rešenja“, rekao je Vučić.

  Tagovi:
  Vučić Aleksandar, razgraničenje, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga