11:58 19 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 221
  Pratite nas

  Namera nam je da Preševo, Bujanovac i Medveđu pridružimo Kosovu, rekao je danas Hašim Tači, te odbacio poređenje Kosova sa Bosnom i Hercegovinom, odnosno eventualne reperkusije rešenja za KiM na BiH.

  Ipak, nisam toliko naivan da mislim da će razgraničenje uključiti samo „Dolinu“, rekao je predsednik privremenih kosovskih institucija u debati na okruglom stolu „Šta znači korekcija granica između Kosova i Srbije“, u organizaciji Kosovskog demokratskog instituta.

  „Znam da je reč o četiristo kvadratnih kilometara teritorije granice. Ali o podelama ne govorimo, to pitanje nije stavljeno na sto. Radićemo na demarkaciji, a građani će na referendumu odlučiti da li se sa tim slažu ili ne“, rekao je Tači, preneo je Tanjug.

  Kosovski predsednik je rekao i da poređenje Kosova sa Bosnom nije prihvatljivo, jer „Kosovo i Srbija razgovaraju kao dve suverene zemlje“,

  „Mi idemo napred, radićemo, a na kraju će građani na referendumu reći da li su profesionalci ili protivnici. Građani su ti koji će potpisati sporazum sa Srbijom“, rekao je Tači.

  Tagovi:
  Hašim Tači
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga