08:47 19 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

  Stefanović o blokadi veterana: Situacija složena, pratimo

  © Sputnik / Brankica Ristić
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 06

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je jutros, povodom blokade puta na trasi današnje posete predsednika Aleksandra Vučića KiM, da se situacija na Kosmetu usložnjava i da se prati iz minuta u minut.

  Ovo je ispit i za kosovsku policiju i Kfor, jer su oni dužni da obezbede posetu predsednika Srbije južnoj srpskoj pokrajini, kazao je Stefanović za RTS.

  „Poseta predsednika Vučića Kosmetu je složena u bezbednosnom smislu, ne mogu reći da je njegova bezbednost neposredno ugrožena, ali okolnosti su teške“, rekao je Stefanović.

  Istakao je da su veterani, pogotovo iz Drenice, pozvali stanovništvo i bivše borce OVK da se okupe na putu ka Banjama i sa nekoliko kamiona, putničkim vozilima i gomilom materijala spreče predsednika da dođe u srpsko selo.

  Situacija koja se usložnjava se prati iz minuta u minut, rekao je Stefanović.

  „Tokom noći prijavljeni su i rafali našim obaveštajcima, sagledava se bezbednost predsednika i mogućnost da se bez incidenta dođe do Banja. Videćemo koliko će to biti moguće“, naveo je Stefanović.

  Ovo je, ističe, ispit za kosovsku policiju i Kfor koji su dužni da obezbede posetu predsednika Srbije.

  „Videćemo koliko će biti profesionalni i pokazaće se koliko prištinske vlasti stoje iza ovakvog događaja. Ovo je signal Srbima da nisu dobrodošli“, rekao je Stefanović.

  Tagovi:
  Vučić Aleksandar, banje, blokada, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga