11:23 30 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  42334
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su kadrovske promene u Vojsci Srbije najbolja rešenja za budućnost srpske armije.

  Vučić je, upitan koji su razlozi za smene oficira, budući da je načelnik Generalštaba penzionisan, rekao da su ljudi promenili određena mesta i da se gledalo gde i ko može da unese novu energiju.

  „Verujemo da Miroslav Talijan može da unese novu energiju u Specijalnu brigadu. To nam je to jedna od najboljih jedinica, a lično uvek očekujem više i još bolje rezultate. Tu je general Zoran Veličković penzionisan, tu nije bilo smena“, rekao je predsednik.

  Naveo je i da su Goran Radovanović, Mladen Vuruna i Bojan Zrnić veoma odgovorni, ljudi, sposobni oficiri, te da su napravljene promene i da se očekuje da daju doprinos na novim funkcijama i mestima.

  „Ne možete da kažete da je smenjen direktor VBA Petar Cvetković, pošto on postaje zamenik načelnika Generalštaba, naprotiv, možete da kažete da je napredovao“, naznačio je predsednik.

  Kako prenosi Tanjug, Vučić je izrazio uverenje da su nova kadrovska rešenja najbolja za budućnost naše vojske i dodao da je on, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, preuzeo odgovornost za to.    

  Tagovi:
  smene, vojska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga