14:51 13 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 201
  Pratite nas

  Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da se kosovski premijer Ramuš Haradinaj ništa ne pita u vezi s pregovorima Beograda i Prištine i da se s njim ne pregovara.

  „Kada bi se Ramuš Haradinaj nešto pitao, onda Srbije ne bi ni bilo, ali pošto se ne pita, i s njim se ne pregovara, biće onako kako se budu dogovorili naši pregovarači i kako budu prihvatili građani Srbije“, rekao je Vulin povodom Haradinajeve izjave da će sporazuma sa Srbijom biti ako Srbija prizna Kosovo i ako opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa sa juga centralne Srbije, budu pripojene Kosovu.

  Kako prenosi Ministarstvo odbrane, on je naglasio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić čovek koji je pokazao da je u stanju da se izbori za interese Srbije i srpskog naroda i tamo gde se mislilo da nema nikakve nade.

  Vučić je isto tako „i čovek koji se ne zaklanja ni iza koga, koji će vrlo jasno i glasno reći kada nešto bude bilo blizu dogovora i kada nešto, ako bude bilo blizu dogovora, da se stavi pred lice čitave nacije i da se svako od nas izjasni o tome, o rezultatima razgovora i pregovora“, dodao je ministar, preneo je Tanjug.

  On je ocenio i da „nekažnjeni terorista kao što je Haradinaj ne može ništa drugo ni da kaže, nego da pokuša da pokvari sporazum, da ga osujeti, jer ako bude osujećen i pokvaren sporazum, ako bude zadržan status kvo, Haradinaj će biti na slobodi“.

  „Ako sporazum bude bio postignut i ako budemo mogli da kažemo da možemo da idemo dalje, onda će funkcionisati Sud za ratne zločine OVK i sve ono što Haradinaj i njemu slični pokušavaju da izbegnu“, poručio je ministar Vulin, dodaje se u saopštenju.

  Tagovi:
  Ramuš Haradinaj, Aleksandar Vulin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga