17:48 22 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 330
  Pratite nas

  Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da su fudbalski reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri i Valjon Behrami, rođeni na KiM, državljani Srbije i da nema saznanja da su im na bilo koji način ugrožena ljudska i građanska prava.

  Đurić je odgovarajući na pitanja novinara o tome kako su lični podaci Šaćirija i Behramija dospeli u medije naveo da je to pitanje za medije koji su te podatke objavili.

  Ukoliko su im, kazao je, time ugrožena građanska i ljudska prava, siguran je da će se time baviti nadležni državni organi.

  „Drago mi je da se brinete za Šaćirija i Behramija i njihova ljudska i građanska prava. Oni jesu naši građani, a o tome odakle im ti podaci pitajte kolege u medijima koji su to objavili“, rekao je Đurić.

  „Nemam saznanja da su im narušena građanska i ljudska prava osim toga što ih je neko podsetio da su iz Kosovske Mitrovice, Podujeva… Mesta u Srbiji. Oni jesu građani Srbije i državljani Srbije i za mene lično Kosovska Mitrovica je Srbija“, zaključio je Đurić.

  Tagovi:
  Đurić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga