18:37 12 Decembar 2019
Slušajte Sputnik
  Spomenik Bila Klintona u Prištini

  Američki ambasador u Prištini: SAD neće prihvatiti bilo kakvo rešenje

  © CC BY-SA 2.0 / gypsy in moda / DSCF0314
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1033
  Pratite nas

  Sjedinjene Američke Države neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto između Beograda i Prištine, posebno ne ono kom nedostaje demokratski legitimitet, rekao je američki ambasador u Prištini Greg Delavi.

  Prema njegovim rečima, kosovska skupština je ta koja treba da obezbedi demokratski legitimitet. Dodao je da poslanici nisu bili u stanju da obezbede neophodnu natpolovičnu većinu za bilo šta što je bilo u vezi sa dijalogom.

  „Konačno rešenje treba da bude održivo i prihvaćeno od građana obe strane, to jest da doprinese stabilnosti regiona“, rekao je Delavi, koji završava svoju diplomatsku misiju u Prištini.

  U intervjuu za prištinsku „Kohu“, podsetio je da je već rečeno da SAD neće prihvatiti, kako je rekao, bilo kakvo rešenje.

  SAD su, podsetio je, rekle da će razmotriti ponuđena rešenja i da će izneti svoje primedbe, ukoliko ih bude, prenosi Tanjug.

  O nedavnim predlozima zakona za transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga, koje je kosovska vlada dostavila parlamentu, Delavi je istakao da niko nije davao veću podršku BSK od SAD, ali sada nije pravo vreme za to.

  Delavi, naime, misli da je sada važnije da kosovski lideri više pažnje posvete približavanju narodu i predstavnicima manjinskih zajednica šta je to što se predlaže.

  Tagovi:
  Amerika, Priština, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga