15:24 21 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  154153
  Pratite nas

  NATO snažno podržava dijalog između Beograda i Prištine i sve napore koji će dovesti do smanjenja tenzija i rešiti nesporazume, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

  Stoltenberg, koji je danas stigao u posetu Srbiji, naglasio je u intervjuu za Pink i da NATO ima odličan odnos sa Srbijom i da poštuje njenu odluku da se ne priključi Alijansi.

  „Snažno podržavamo dijalog između Beograda i Prištine, kao i sve napore koji će dovesti do smanjenja tenzija i rešiti nesporazume. Nama je potrebno političko rešenje. To je dijalog, koji pomno prati Evropska unija, a NATO je bio deo inicijative koja je dovela do dijaloga. Mi dijalog i dalje pratimo i podržavamo“, rekao je Stoltenberg.

  Podsetio je da je Srbija jasno rekla da joj cilj nije da postane članica Alijanse, prenosi Tanjug.

  „Ja i NATO u potpunosti to podržavamo. Mi poštujemo svaku odluku jedne suverene države da li želi da uđe u NATO ili ne želi. Imamo odličan odnos sa Srbijom i poštujemo njenu odluku da se ne pridruži NATO-u, već da želi da bude partner. To je dobro za Srbiju, to je dobro za NATO“, ocenio je generalni sekretar Alijanse.

  On je u intervjuu, takođe, evocirao uspomene iz detinjstva, u vreme kada je njegov otac Torvald Stoltenberg bio ambasador Norveške u Beogradu.

  Stoltenberg je danas stigao u Beograd, a na Aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao ga je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

  Tagovi:
  poseta, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga