03:48 26 Avgust 2019
Slušajte Sputnik
  Lisice, hapšenje

  Uskoro pada 100 krupnih zverki: Ko će doći pod mač zakona

  CC0
  Politika
  Preuzmite kraći link
  55615

  Policija i tužilaštvo spremaju veliku akciju protiv korupcije u kojoj će pre kraja godine biti pohapšeno, a zatim i procesuirano više od 100 krupnih zverki bivših i sadašnje vlasti — ministara, direktora, funkcionera na svim nivoima vlasti od države do opštine, piše „Srpski telegraf“.

  Odluka o toj akciji doneta je nakon što je predsednik Aleksandar Vučić zatražio nekompromisnu borbu protiv korupcije, piše list i dodaje da vrh države ima zajednički stav da ne sme da bude zaštićenih i nedodirljivih, bez obzira na to o kome se radi.

  Formiranje specijalnih odeljenja tužilaštva za borbu protiv korupcije bilo je praktično začetak bitke koja će narednih meseci dobiti epilog, jer je mnogo predmeta već formirano u saradnji MUP-a i tužilaštva.

  Iza rešetaka će se tada naći veliki broj onih koji su državni, stranački i privredni položaj iskoristili za malverzacije i punjenje sopstvenih džepova.

  „Mnogi će se iznenaditi kada budu videli ko će sve doći pod mač zakona. Ovo je doslovno najveća ovakva akcija u proteklih 30, pa i više godina. Spisak je dugačak i za svakoga ko je na njemu radi se na prikupljanju neoborivih dokaza da su umešani u ozbiljan kriminal“, kaže sagovornik „Srpskog telegrafa“.

  Isti izvor kaže da nije slučajno ono što je Vučić izgovorio na otvorenom delu sednice Glavnog odbora SNS.

  „Bila je to jasna poruka i nekim kadrovima naprednjaka, ali i svima onima sa strane koji su punili džepove pozivajući se na Vučića i SNS. Kada je obavešten o predstojećoj akciji, predsednik je doslovno rekao: ’Onaj ko se pozove na mene, ako je krao, prvi neka bude uhapšen‘“, kaže sagovornik "Srpskog telegrafa".

  Isti list navodi da su u pripreme za veliku akciju od prvog dana uključeni vrh policije i tužilaštvo i da je dogovorena nulta tolerancija za sve koji su se ogrešili o zakon.

  „Niko, baš niko neće biti izuzet, počev od lokalnih moćnika, preko pokvarenih direktora do visokih državnih funkcionera, kako sadašnjih, tako i bivših“, kaže izvor „Srpskog telegrafa“.

   

  Tagovi:
  Srbija, korupcija, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga