15:38 20 Mart 2019
Slušajte Sputnik
  Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na međunarodnoj terenskoj vežbi Srbija 2018 u Mladenovcu

  Vučić: Dogovor sa Stoltenbergom za KiM

  © Tanjug / Filip Krainčanić
  Politika
  Preuzmite kraći link
  71998

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se danas dogovorio sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom da u slučaju bilo kakve krizne situacije na KiM mogu brzo da stupe u kontakt, kako bi mogli da se spreče sukobe i teže posledice.

  Vučić je rekao da je zamolio Stoltenberga da se ne smanjuje misija Kfora na KiM, jer je to jedina zaštita za srpski narod.

  „Imao sam duge razgovore sa Stoltenbergom i razgovarali smo o svim vrstama saradnje Srbije i NATO-a. Ta saradnja je dobra i imamo dosta zajedničkih aktivnosti. Posebnu pažnju smo obratili na pitanje KiM i na ulogu Kfora i bezbroj puta sam ga molio da ne smanjuje svoju misiju na KiM“, rekao je Vučić, ističući da Kfor ima efektivnu ulogu u zaštiti Srba.

  Vučić ističe da su se dogovorili da u svakom trenutku kada postoje krizne situacije mogu da stupe u kontakt, kako bi se izbegle teže posledice i zahvalio mu što je to prihvatio.

  „Ako budemo imali potrebe, u najkraćem roku, za nekoliko minuta stupićemo u kontakt i moći ćemo da rešavamo to odmah, kako bismo mogli da objasnimo šta je to što se dešava na terenu i pomognemo u zaštiti stanovništva“, kaže Vučić.

   

  Tagovi:
  Vučić Aleksandar, Jens Stoltenberg, NATO, Kosovo, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga