21:17 26 Jun 2019
Slušajte Sputnik
  Nenad Popović i Konstantin Kosačov

  Kosačov poručio Srbima na Kosovu: Rusija je uz vas

  © Foto : Mistarstvo za inovacije i tehnološki razvoj
  Politika
  Preuzmite kraći link
  2671

  Rusija će podržati svako rešenje po pitanju Kosova koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, ocenjeno je na sastanku koji su održali ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednik Odbora za spoljnu politiku u Savetu Federacije Rusije Konstantin Kosačov.

  Popović je izrazio zahvalnost Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci ove zemlje u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

  „Zahvalni smo Rusiji na poštovanju međunarodnog prava i stavu da će podržati samo ono rešenje za Kosovo koje je u okviru Ustava Republike Srbije i Rezolucije 1244“, rekao je Popović i dodao da „jedino takvo rešenje garantuje očuvanje mira i ekonomsku budućnost i za Srbe i za Albance na Kosovu“.

  Kosačov je istakao da srpski narod na Kosovu može da računa na podršku Rusije.

  „Poručujem Srbima na Kosovu da je Rusija uz srpski narod i Srbiju“, istakao je Kosačov i dodao da će Rusija ostati dosledna u poštovanju međunarodnog prava i Rezolucije 1244, koji Kosovo prepoznaju kao integralni i neotuđivi deo Srbije.

  Popović i Kosačov su razgovarali o načinima kako da se obezbedi veća ekonomska pomoć za srpsku zajednicu na Kosovu, ocenivši da je ekonomska perspektiva ključna za ostanak Srba na Kosovu, kao i za njihov povratak.

  Tagovi:
  Kosačov, Rusija, Kosovo, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga