09:53 05 April 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  285238
  Pratite nas

  Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot je izjavio danas da kosovska vlada nije takozvana već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlje, sa svojim izabranim predstavnicima.

  Skot je tako odgovorio u Vladi Srbije na pitanje novinara koliko ima nade za mir kada se stalno vrši pritisak na Srbiju za razgovore sa tzv. vladom Kosova, u kojoj je pola ljudi koji imaju kriminalne dosijee ili su pred sudskim gonjenjem.

  „Nije tzv. vlada Kosova već Vlada Kosova, mi posmatramo Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu. Oni su izabrani predstavnici Kosova i sa njima imamo kontakte kao sa bilo kojim predstavnicima neke države u regionu“, rekao je američki diplomata.

  Skot je kazao da bi stabilnost u regionu mogla da bude bolja, ali da postoji napredak i da je jedan od ključnih elemenata upravo ekonomski razvoj.

  „Jedan od načina je i projekat kao što je Moravski koridor o kojem danas govorimo, koji će unaprediti živote građana Srbije i doprineti i ekonomskoj i političkoj stabilnosti“, naveo je Skot.

  Ambasador SAD je u Vladi Srbije prisustvovao potpisivanju memoranduma o saradnji sa američkom kompanijom „Behtel“ za projekat izgradnje Moravskog koridora.

  Tagovi:
  Kajl Skot, Kosovo, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga