09:28 06 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1740633
  Pratite nas

  Ministar odbrane Aleksadar Vulin danas je, povodom izjave američkog ambasadora da je Kosovo „nezavisna država“, rekao da je Kajl Skot, „u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo“.

  „Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Ali bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa“, rekao je Vulin.

  Kako se podseća u saopštenju, Skot je ranije danas, na potpisivanju memoranduma o saradnji za projekat izgradnje Moravskog koridora, izjavio da „kosovska vlada nije takozvana, već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja“.

  „Ambasador Skot je, u svojoj bahatosti, zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo. A da Kosovo jeste takozvano i da nije država govori i činjenica da nije članica UN. Ili je, možda, ambasador Skot počeo da govori i misli i u ime Ujedinjenih nacija. Za takvu bahatost naš narod kaže — što je tikva praznija to je bezobraznija“, rekao je ministar Vulin.

  Tagovi:
  Vulin, Skot, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga