20:50 12 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  736416
  Pratite nas

  Poštujemo i cenimo stavove američkog ambasadora Kajla Skota u vezi sa Kosovom i Metohijom i delovanjem stranih agentura, rekao je srpski predsednik Aleksandar Vučić, ali je istakao i da Srbija ima svoje stavove.

  On je tako odgovorio na zahtev da prokomentariše izjavu američkog ambasadora Kajla Skota za NIN da se pojačano delovanje stranih agenata odnosi na rusku stranu i da neće podržati ideju razgraničenja zbog etnički čistijih država. Vučić je primetio da je isto tako trebalo pitati Skota zašto je, ako je već protiv etnički čistih država, „odvajao Kosovo od Srbije 2008. godine“.

  Ambasador SAD Kajl skot
  © Tanjug / Tanja Valič

  „Važno je šta kaže američki ambasador. Mi to poštujemo cenimo, a mi imamo svoje stavove“, rekao je srpski predsednik.

  „A nije Đilasov novinar pitao Skota posle toga: ’A što si onda odvajao Kosovo od Srbije 2008. godine?“. To ga nije pitao“, kazao je Vučić. 

  Što se stranih agenata tiče, to je pitanje za BIA, a široka je lista. Beograd je uvek bio Meka i Medina za mnoge ljude koji su želeli da šire informacije, dezinformacije, obaveštajno, kontraobaveštajno delovanje, poručio je Vučić.

  On je dodao da to nije nešto od danas, već da je to bila praksa i šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

  „Zato je važno da imamo državne institucije i strukture koje umeju sa sagledaju sve teškoće i opasnosti sa kojima možemo da se suočimo u očuvanju stabilnosti za našu zemlju i građane“, rekao je predsednik Srbije.

  Tagovi:
  Skot, Vučić Aleksandar
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga