18:57 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 627
  Pratite nas

  Ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić kaže da bi Srbi na Kosovu trebalo da se ponbašaju kao Albanci devedesetih godina, prenosi B 92.

  On je, gostujući u jutarnjim vestima TV Prve, objasnio da bi Srbi trebalo da o svemu što im se dešava, a pogotovo o svim napadima koje doživljavaju, da obaveštavaju sve međunarodne organizacije, kao što su to činili i Albanci devedesetih godina.

  Govoreći o poslednjem incidentu na Kosovu, u kom je grupa Albanaca kamenovala autobuse u kojima su bili Srbi kod mesta Istok, Ljajić ocenjuje da taj incident više nema nikakve veze za politikom, već sa elementarnim ljudskim pravima i bezbednošću ljudi koji su predmet napada samo zbog vere.

  „Srbi bi trebalo da se ponašaju kao Albanci devedesetih, da o svemu šta im se dešava obaveštavaju međunarodnu zajednicu. To, doduše, neće ništa rešiti, ali će skrenuti pažnju javnosti. Jer, svet se mnogo promenio za poslednjih 10 godina i svi su postali osetljivi na ugrožavanja manjinskih i ljudskih prava“, istakao je Ljajić.

  S druge strane, on objašnjava da „sva ova atmosfera ukazuje na to da nismo blizu rešavanja kosovskog problema“. S jedne strane, kako kaže, nema spremnosti Prištine, niti demokratskog legitimiteta da se iznesu te promene. S druge strane, međunarodna zajednica ima druge probleme u fokusu, a mi ćemo još morati da čekamo da to pitanje dođe na njihov dnevni red, dodao je Ljajić.

  Tagovi:
  Rasim Ljajić, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga