03:39 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  93020
  Pratite nas

  Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, u razgovoru sa potpredsednikom „Rosatoma“ Nikolajem Spaskim, izrazio je zadovoljstvo što je usaglašen konačan tekst Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti upotrebe nuklearne energije u mirnodopske svrhe na osnovu referentnih i inovacionih tehnologija.

  On je takođe iskazao snažnu podršku jačanju saradnje dveju zemalja u toj oblasti, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

  Na sastanku su razmotrene mogućnosti za saradnju srpske nauke i privrede sa „Rosatomom“, kako bi nuklearna energija dobila primenu u medicini, poljoprivredi, kao i u inovativnim granama privrede.

  Predsednik Vučić je rekao da je uveren da će saradnja sa „Rosatomom“ doneti nove šanse u budućnosti i nova radna mesta za srpsku privredu.

  Spaski je istakao da ruski predsednik Vladimir Putin pruža snažnu podršku realizaciji svih dogovora dveju zemalja u oblasti primene nuklearne energije u mirnodopske svrhe.

  On je istakao da je podrška, koju iskazuju predsednici Vučić i Putin, jasan pokazatelj da se radi o korisnom dogovoru od najvišeg značaja za Srbiju i Rusiju.

  Rosatom je najveća ruska državna korporacija sa 330 kompanija i više od 250.000 zaposlenih, koja ima potpisane ugovore za narednih 10 godina vredne više od 130 milijardi dolara, ističe se u saopštenju.

  Tagovi:
  Rosatom, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga