11:54 21 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Aleksandar Vučić

  „Putin me je pitao tokom ručka — Samo mi reci, kako si uspeo“

  © Tanjug / DIMITRIJE GOLL
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1048131

  Predsednik Srbije Aleksandar VUčić izjavio je da su srpske javne finansije uređene i istakao da će svi penzioneri imati veće penzije nego ranije.

  „Kada sam bio u Rusiji, tokom ručka Putin me je pitao — samo mi reci, kako si uspeo“, rekao je Vučić za TV Pink, navodeći da je penzijska reforma veliki ispit za Rusiju gde je starosna granica za odlazak u penziju 55 do 58 godina i da je jedini način da Rusija opstane da se pomeri starosna granica.

  Vučić je kazao da su brojne države suočene sa istim problemima i da Nemačka sada produžava radni vek na 67 godina jer se ljudski vek produžava, prenosi B 92.

  „I ja sam mu rekao da smo to uradili, neko bi rekao za 10 dana, ali nije, to su najteže mere jer je teško ljudima da razumeju, išli smo i na smanjenje plata i penzija i na reformu radnog zakonodavstva i dalo je odlične rezultate. I ne samo da smo vratili nego će svi imati značajno veće plate i penzije“‚, kazao je Vučić.

  Kazao je da će „nešto bogatiji penzioneri“ imati značajno veće penzije 10. novembra oktobarsku penziju koja će biti značajno uvećana nego što su imali 2014. godine.

   

  Tagovi:
  Aleksandar Vučić, penzije, Putin, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga