18:12 23 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Ana Brnabić

  Ana Brnabić: Uskoro izmene Ustava

  © Tanjug / Dimitrije Goll
  Politika
  Preuzmite kraći link
  53126

  Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je dobila pismo Sekretarijata Venecijanske komisije u kojem se navodi da se oni slažu sa ustavnim amandmanima koje je podnelo Ministarstvo pravde i dodala da će Vlada Srbije u najkraćem roku predložiti Parlamentu da se krene u izmene Ustava.

  Brnabićeva je na taj način odgovorila poslaniku „Nove Srbije — Pokret za spas Srbije“ Đorđu Vukadinoviću, koji je naveo da Društvo sudija tvrdi da nije tačna informacija da je Srbija dobila pozitivno mišljenje u vezi sa ustavnim amandmanima .

  Ona je kazala da je videla saopštenje i istakla da je dobila pismo Sekretarijata u kojem se potvrđuje da se Venecijanska komisija slaže sa amandmanima.

  „Pored toga, ja sam izuzetno ponosna što vodim Vladu koja preko godinu dana vodi javnu raspravu o ustavnim promena i amandmana. Ovo je primer demokratskog društva i demokratije. Mislim da je Ministarstvo pravde uradilo ozbiljan posao“, rekla je Brnabićeva.

  Premijerka je istakla da je to ministarstvo našlo odličan način da izbalansira da pravosuđe u Srbiji bude više nezavisno nego što je bilo ranije i da građani i privreda imaju efikasno sudstvo.

  „Mislim da će, ukoliko ovaj dom prihvati amandmane i ovakve izmene Ustava Srbija, to biti primer za to kako se reformiše pravosuđe“, naglasila je premijerka, preneo je Tanjug.

  Dodala je da će u najkraćem roku Skupštini predložiti da se krene u izmene Ustava, a nakon toga Parlament i nadležni odbor mogu da nastave javnu raspravu, ako postoje otvorena pitanja.

  Tagovi:
  Ana Brnabić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga