19:18 18 April 2019
Slušajte Sputnik
  Ivica Dačić i Hašim Tači

  Dačić: Ako nije tačno, što se žale

  © AFP 2019 / ALEXANDER KLEIN
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 670

  Ako novo povlačenje priznanja Kosova nije tačno, kao što tvrde u Prištini, što su se žalili zbog toga, pita ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

  Vlasti Prištine, podsetimo, žalile su se međunarodnim institucijama zbog „ponašanja Srbije“, odnosno novih povlačenja priznanja samoproglašene nezavisnosti Kosova, a Srbiji je poručeno da pazi kako se ponaša da ne bi iritirala Albance, prenosi B 92.

  Šef srpske diplomatije, govoreći u vestima TV Prva, postavlja pitanje, ako nije tačno da su još dve zemlje povukle priznanje Kosova, zašto se onda Priština žali i zašto zapadne zemlje nalažu da ne iritiramo Prištinu?

  „Očigledno ih to najviše boli jer smatraju da je sve već rešeno i stalno pričaju o tih 116 zemalja koje su priznale Kosovo. Eto, neka i dalje veruju u bajke. Ništa ne govorim napamet, sve su to pisane note, i ne samo da je devet zemalja povuklo priznanje, već će taj broj i rasti“, kazao je on.

  Govoreći o stavu SAD o Kosovu, Dačić kaže da jeste postignut napredak u odnosu sa Vašingtonom jer on sada dozvoljava neko kompromisno rešenje. „Međutim, oni i dalje smatraju da je Kosovo nezavisna država i da mi rušimo dijalog jer pozivamo zemlje da povuku odluku o nezavisnosti. Ja se pitam, šta je sa onima koji zovu da se prizna nezavisnost? Zar to ne utiče na dijalog? To je licemerno“, zaključio je Dačić.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga