21:41 22 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 180
  Pratite nas

  Imovina društvenih preduzeća koja se nalazi na Kosovu i Metohiji u opštinama sa srpskom većinom preneta je u nadležnost tih opština, a na taj način zaustavljena je i njena privatizacija.

  Kako je saopštila Srpska lista, prenos imovine u nadležnost opština sa srpskom većinom učinjena je zahvaljujući zajedničkim, predanim i višegodišnjim radom predstavnika Srpske liste i ministra u ostavci u Vladi Kosova Ivana Todosijevića.

  Prenosom imovine zaustavljena je privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak srpskog naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama.

  Predsednik Srpske liste Goran Rakić ističe da će ta odluka unaprediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za građane na KiM.

  Dodao je da je sâm proces privatizacije na Kosovu i Metohije urađen na pogrešan način, te da je često kritikovan ne samo od strane srpskih političkih predstavnika, već i samih Albanaca, ali i međunarodnih organizacija.

  Proces privatizacije unazadio je ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba, već i Albanaca, navodi se u saopštenju.

  „Ovaj uspeh je na delu pokazao da Srpska lista brine o interesima građana i time opravdava više od 90 odsto srpskih glasova osvojenih na izborima“, piše u saopštenju.

   

  Tagovi:
  Kosovo, imovina, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga