12:01 25 Mart 2019
Slušajte Sputnik
  Hašim Tači i Vladimir Putin na Mirovnom forumu u Parizu

  Tači otkrio detalje razgovora sa Putinom

  © REUTERS / Gonzalo Fuentes
  Politika
  Preuzmite kraći link
  3497

  Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom susreta u Parizu rekao da nisu „ni prijatelji ni neprijatelji“, a da je Putin navodno rekao da je „promena ruskog stava prema Kosovu osetljivo pitanje“.

  RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Tači u sinoćnjem intervjuu za „Klan Kosova“ ocenio da je „sastanak sa Putinom nedostajao Kosovu na međunarodnoj sceni“ i da je to „veliko dostignuće“ i korak za kosovsku diplomatiju.

  Prema tvrdnji Tačija, „stav Rusije prema Kosovu treba da se menja“ i da je „sastanak sa ruskim predsednikom bio razumljiv u tom pravcu“.

  „Bio je korektan sastanak, normalan, bez nekog posredovanja. Ovo je prvi sastanak između Kosova i Rusije na institucionalnom nivou. Mislim da je ovo korak napred u odnosima sa Rusijom. To je dobro za obe zemlje, za mir i stabilnost ubuduće“, rekao je Tači.

  On je dodao da sa Putinom nije razgovarao „o konkretnim stvarima, detaljima“.

  „Razgovarali smo o opštim aspektima i mogućnosti da Rusija menja svoj stav prema Kosovu. Putin je istakao da je ovo osetljivo pitanje. Naglasio sam da nismo ni prijatelji ni neprijatelji, ali možemo da imamo normalne i korektne odnose kao i ostale zemlje sa Rusijom“, rekao je Tači.

  Tagovi:
  Vladimir Putin, Hašim Tači, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga