04:20 20 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  411019
  Pratite nas

  Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je razočaran zbog odbijanja zahteva Kosova za članstvo u Interpolu.

  U izjavi za medije iz Dubaija, Tači je rekao da danas nema pobednika, ali je priznao da je Kosovo gubitnik, a ujedno i Srbija.

  „Pobedio je samo organizovani kriminal“, izjavio je Tači, prenosi portal „Insajderi“.

  „U procesima integracija, tu smo gde smo u okolnostima koje zahtevaju promišljanje, u okolnostima pritiska Srbije na Generalnu skupštinu Interpola. Želim da zahvalim državama koje su nas podržale. Kosovo ima svoj put kao nezavisna država. Današnji neuspeh pokazuje iskustvo jedne velike posvećenosti policiji i institucijama“, rekao je Tači.

  On je poručio da ne odustaje od dijaloga i finalnog sporazuma sa Srbijom.

  „Kosovo i Srbija ne treba da se međusobno sprečavaju na svojim putevima“, kazao je Tači i dodao da je Interpol mehanizam reda i zakona.

  Kosovo je želelo da bude garant mira i borbe protiv terorizma i sajber-kriminala.

  „Treba još jednom pojasniti javnosti, da Kosovo i Srbija, umesto što se međusobno sprečavaju na njihovom putu, treba da postignu konačni sporazum“, naveo je Tači.

  Dodao je da je glasanje za prijem Kosova u članstvo Interpola bilo tajno, ali i da postoji mogućnost da su države koje su priznale kosovsku nezavisnost glasala protiv njegovog članstva, što je loša vest.

  Tagovi:
  Interpol, Hašim Tači
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga