08:25 18 Septembar 2019
Slušajte Sputnik
  Aleksandar Vučić

  Vučić: Ne razumem, da li je bilo moguće da oni ne budu na našoj strani!

  © Tanjug / DIMITRIJE GOLL/
  Politika
  Preuzmite kraći link
  21019
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas zemljama koje nisu glasale za ulazak Kosova u Interpol, kao i onima koje su bile uzdržane i dodao da je bio iznenađen glasanjem Kazahstana, koji je glasao za članstvo Prištine, te da je očekivao da će Paragvaj biti uzdržan.

  Vučić je u izjavi za tv Pink istakao ogroman američki pritisak na zemlje Latinske Amerike, kao i na zemlje iz Azije, Evrope.

  „U jednom momentu smo mislili da će Slovačka da glasa protiv nas, pa su bili uzdržani. Hvala im na tome“, rekao je Vučić.

  „Ono što je za nas bilo iznenađenje u tom smislu, ja sam sebi postavio pitanje — da li je moguće da nisi razumeo da će tamo nešto da rade… tražićemo objašnjenje, ne razumem da je bilo moguće da Kazahstan ne bude na našoj strani. To je za mene bilo veliko iznenađenje“, rekao je Vučić.

  S druge strane, kaže, bilo je i mnogo pozitivnih iznenađenja kao što je glasanje Japana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  „Bilo je mnogo pozitivnih iznenađenja na koje sam ponosan, imate jedan Japan, jedini iz Grupe 7 koji je bio uzdržan prvi put“, kaže predsednik.

  On je zahvalio japanskoj vladi na tom stavu podsećajući da je japanski premijer Šinzo Abe bio gost Srbije.

  Takođe, zahvalio se Rumuniji, koja je glasala za Srbiju, kao i Grčkoj.

  „Ispade da najmanje pominjemo zemlje koje su su glasale protiv ulaska Prištine u Interpol. Hoću da se zahvalim Kini, Rusiji, Argentini, Brazilu, Namibiji, Maroku, Surinamu, svima“, rekao je Vučić.

  Neke zemlje, kazao je, nisu ni stigle da glasaju u drugom krugu, a u uvodnom delu su bile protiv i stavljanja glasanja na dnevni red.    

  Tagovi:
  Aleksandra Vučić, Interpol, glasanje, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga