20:18 05 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  6356
  Pratite nas

  Ako Evropa (EU) nije u stanju da poštuje svoje sporazume, čemu onda Evropa, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom poteza Prištine kojima se krše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa EU i sporazum CEFTA.

  „Ovo što Priština radi nije nešto što može da se predvidi i prihvati, ne može da se prihvati u CEFTA ili SSP-u. To je nešto što rade šumski ljudi koji se ponašaju kao UČK (OVK)… Sada i svaki put pitaću EU da li ste vi u stanju da poštujete sopstvena pravila? Ne srpska ili bilo koja druga, već vaša pravila. Ako Evropa nije u stanju da prihvati SSP, čemu Evropa“, upitao je Vulin gostujući na RTS-u.

  On je pozvao na poštovanje sporazuma CEFTA i SSP, ukazujući na to da je Beograd sve vreme to činio.

  „Ono što je do Srbije, uradićemo, ali dosta smo se mi dokazivali Evropi, vreme je da se oni dokažu nama“, naveo je Vulin.

  On je naglasio da se Srbi na Kosmetu bore da izdrže i da će država Srbija uspeti da im pomogne.

  „Znam koliko se Srbi koji žive na KiM trude, koliko im je teško, koliko se bore da bi živeli svakodnevni život, koliko će dugo moći, ne znam, ali znam da će Srbija uspeti da im pomogne i obezbedi način da njihov svakodnevni život bude normalan… Ali ponavljam, da li je Evropa u stanju da poštuje svoja pravila?“, rekao je ministar.

  On je istakao da je vojska spremna da sprovodi svako naređenje vrhovnog komandanta predsednika Republike Aleksandra Vučića i da zaštiti život Srba na KiM.

  „Obezbedili smo sve preduslove, da li ćemo to učiniti ili ne, to je pitanje za državno rukovodstvo“, kazao je Vulin i dodao da Vučić svaki dan vodi računa o tome da li je vojska u stanju da učini ono što je potrebno da bi se pomoglo srpskom narodu.

  Tagovi:
  Evropa, Vulin, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga