10:26 23 Mart 2019
Slušajte Sputnik
  Pripadnici OVK

  „Da li je Beriša monstrum? Jeste. Da li je teško razgovarati sa takvim ljudima? Jeste“

  © AP Photo / Visar Kryeziu
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1812

  Zbog statusa Srba na Kosovu i Metohiji, Srbija razgovara sa svima, pa i osuđenim ili neosuđenim ratnim zločincima u rukovodstvu Prištine, rekao je u Skupštini Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin.

  „Daću vam samo primer Rustema Beriše, koji je ministar za kosovske bezbednosne snage, ovo što pokušavaju da naprave da je vojska, koji je od nadležnog suda u Nišu osuđen za ratni zločin, za ubistvo naših vojnika iz zasede. Da li je to za mene monstrum? Jeste. Da li je teško razgovarati sa takvim ljudima? Jeste“, odgovorio je Vulin na poslaničko pitanje.

  „Znamo mi sa kim razgovaramo, kada razgovaramo“, kazao je on i naveo da govori iz svog ličnog iskustva, jer je učestvovao u pregovorima sa takvim osobama, i da je to jedna od težih stvari koje mogu da se dožive u životu, prenosi Tanjug.

  „Vi razgovarate sa ljudima za koje znate da su ratni zločinci, ili neosuđeni ratni zločinci, zato što su pobili sve svedoke. Ali oni su predstavnici Prištine, predstavnici tog naroda koji tamo živi i vi zbog srpskog naroda morate da razgovarate sa njima, hteli to ili ne“, naglasio je Vulin.

  Od okretanja glave od problema nema koristi, poručio je ministar odbrane i istakao da se zbog srpskog življa na Kosovu i Metohiji mora razgovarati i kada je teško.

  „Ne možete da birate sa kim ćete razgovarati. Možemo mi da okrenemo glavu i da se pravimo da smo jako ponosni, strašno moćni, da je nepotrebno sa njima razgovarati, ali šta ćemo sa Srbima koji žive na području Kosova i Metohije? Zbog njih se sve ovo radi, zbog njih se razgovara i kad je teško“, rekao je Vulin.

  Ministar je naveo da u parlamentu u Prištini, osim Srpske liste, ne postoji ni jedan jedini glas koji će se usprotiviti kada se govori loše o Srbiji i da mu je jako žao što u Parlamentu Srbije ima tako puno glasova koji su tu da zaštite Prištinu kada neko nešto kaže o njoj.

  Tagovi:
  Rustem Beriša, Aleksandar Vulin, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga