17:56 22 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika

  Priština: Ne znamo ništa o ujedinjenju Mitrovice

  Politika
  Preuzmite kraći link
  0 011
  Pratite nas

  Privremene prištinske institucije zasad ne znaju ništa zvanično o inicijativi predsednika opštine Južne Mitrovice Agima Bahtirija za „ujedinjenje tog i severnog dela“ grada Kosovske Mitrovice, nakon što su gradonačelnici četiri srpske opštine na severu Kosova podneli ostavke.

  Portparol prištinskih institucija Donjeti Gaši izjavio je novinarima da su o toj inicijativi saznali iz medija, te da o tome još nije moglo biti razgovora.

  „Ako bude bilo predloga, izaći ćemo sa našim stavom“, rekao je Gaši.

  U AKR, stranci šefa kosovske diplomatije Bedžeta Pacolija, kojoj pripada Bahtiri, kažu da je reč „o individualnoj inicijativi“. 

  Prištinski „Ljajmi“ piše da Bahtiri ima za cilj „ujedinjenje severnog i južnog dela grada Mitrovice“.

  Bahtiri je ideju o „ujedinjenju Mitrovice“ izneo na svojoj stranici na Fejsbuku, nakon što su gradonačelnici četiri srpske opštine, među kojima je i Goran Rakić, podneli ostavke.

  Navodi se da je Bahtiri vanrednu sednicu lokalnog parlamenta sazvao za sutra, a na njenom dnevnom redu će se naći izmena zakona o administrativnim granicama opština.

  Pokretanje izmena zakona o administrativnim granicama opština, sa ciljem ujedinjenja Mitrovice, navodi se u pozivu za sutrašnju sednicu, koji je dostavljen medijima.

  Član vladajuće DPK Donjet Bislimi rekao je da je reč o ličnoj inicijativi Bahtirija i da će odbornici njegove stranke prisustvovati sutrašnjoj vanrednoj sednici. 

  On je kazao i da je takva odluka u nadležnosti vlade.

  Bahtiri je juče objasnio da namerava da podnese vladi predlog o izmenama zakona o administrativnim granicama opština.

  Tagovi:
  Kosovska Mitrovica, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga