02:32 26 Mart 2019
Slušajte Sputnik
  Aleksandar Vučić

  „Srpska suza nema roditelja“: Vučićeva reakcija na oslobađanje Orića

  © Tanjug / DIMITRIJE GOLL
  Politika
  Preuzmite kraći link
  5476

  To što neko nije osuđen iz političkih razloga, ne znači da nije počinio zločine, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom oslobađajuće presude za Nasera Orića i primetio da je očigledno da za nas, Srbe, neće biti pravde.

  „Očigledno da naša suza nema roditelja i da će čak i ubijeni, preklani Slobodan Ilić ispasti kao da je ubijen od ko zna koga ili da je izvršio samoubistvo“, rekao je Vučić novinarima u Nikoziji.

  I pored živih svedoka koji, podsetio je Vučić, potvrđuju da je Orić počinio zločin, neki se prave da to ne čuju i ne vide.

  „Imamo protiv to što se slavi nepravda i oni koji su činili zločine. To što neko nije osuđen iz političkih razloga, ne znači da nije počinio zločin. A za mene je čudo da neko nije osuđen, a postoje živi ljudi koji mogu da posvedoče“, rekao je Vučić.

  Naser Orić ispred suda u Sarajevu.
  © Tanjug / FOTO FENA/ALMIR RAZIC

  Zato treba da se još više borimo za napredak naroda, za bolji ekonomski rast i nezaborav naših žrtava.

  „Kad ih drugi ne vide, da mi to radimo, da sve te žrtve ne budu zaboravljene, kao i neki koji pripadaju drugom rodu, a naši sunarodnici su ih pogubili“, rekao je Vučić.

  Dodao je i da se ishod unapred znao, jer je reč o političkoj, a ne pravnoj odluci.

  „A svaku presudu po pitanju svakog srpskog oficira komentarisali su i pre nego što se dogodila, i prvostepena, a ne pravosnažna… To moramo da pregrmimo, da pređemo preko toga, da budemo snažni, jaki, hrabri“, rekao je Vučić.

  Kako kaže, njegova poruka svima koji bi da unize i unište Srbiju je jasna:

  „Mi nikome ne pretimo, ni od koga ništa nećemo, ništa tuđe nam ne treba. Hoćemo da budemo svoji na svome, da budemo na našim ognjištima, da radimo, živimo, a svojim radom ćemo se truditi da budemo uspešniji. To pravo niko ne može da nam oduzme“.

  Ali, to što vidite našu brigu i zabrinutost, nemojte slučajno da pomisliste da ste videli strah i da možete da pregazite i ponizite Srbiju, istakao je on.

  „Nikada vam to nećemo dozvoliti, Srbija i naš narod na kraju pobeđuju“, zaključio je Vučić.

  Tagovi:
  Vučić Aleksandar, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga