17:49 13 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  618348
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Priština spremna na nove mere usmerene protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, da su u pitanju tri nova poteza koja bi mogla da preduzme, ali nije precizirao o kojim merama je reč.

  Na pitanje novinara da li ima procene šta bi Priština mogla dalje, posle taksi, da preduzme protiv srpskog naroda, Vučić je rekao da su u pitanju tri stvari, koje bi mogla da pokuša da uradi i da se ne zna koja je gora za nas.

  „Ali, ne mislim da je jedna od tih stvari dugoročno dobra za njega (Haradinaja), on je čovek koji kratkoročno posmatra stvari, kao i neki od naših političkih protivnika. Vrlo kratkoročno gledaju na stvari“, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

  Predsednik dodaje da će država donositi odluke o novim merama albanske strane tek kada i ako one budu preduzete. 

  „Mislim da je za nas važno da pokazujemo stabilno i snažno, a uvek mirno, odupiranje i suprotstavljanje takvim merama, ali videćemo šta će da preduzimaju i u skladu sa tim ćemo donositi odluke“, doneo je Vučić.

  Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija mu zadaje najviše brige, straha i zebnje, jer, kaže, vidi da je „ludilo“ Prištine postalo bezgranično, a da niko iz međunarodne zajednice to ludilo ne zaustavlja.

  „Kriva je međunarodna zajednica koja nije sprečila takse od 10 odsto. Sada neko stiče popularnost, što je već stepen bezumnih mera i to koristi za unutrašnje potrebe. To me brine“, naglasio je on.

  Tagovi:
  Aleksandar Vučić, Kosovo i Metohija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga