21:57 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  32625
  Pratite nas

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom UAE šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, kojeg je obavestio, pored ostalog, da istrajavanje Prištine na taksama na robu iz centralne Srbije, kao i na formiranju vojske Kosova, izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na KiM.

  Predsednik Vučić je zamolio šeika Muhameda da svojim uticajem u različitim međunarodnim krugovima obezbedi podršku za rešavanje problema mirnim putem.

  Kako je saopšteno u Beogradu, Vučić je sa šeikom Muhamedom razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa. Predsednik Vučić je rekao da je saradnja sa UAE od najvećeg značaja za Srbiju, s obzirom na napredak koji ta zemlja ostvaruje u svim oblastima, kao i sve važnije mesto koje zauzima na međunarodnoj sceni.

  Dvojica sagovornika su se dogovorili da zajednički rade na unapređenju ekonomskog, a posebno investicionog partnerstva dveju zemalja.

  U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog velikog napretka projekta Beograd na vodi, kao i zbog nastavka saradnje kroz ulaganje „Etihada“ u Er Srbiju, preneo je Tanjug.

  Predsednik Vučić i šeik Muhamed razmotrili su i moguće buduće projekte u oblasti energetike i poljoprivrede, kao i obrazovanja.

  Tagovi:
  Muhamed Bin Zajed el Nahjan, Aleksandar Vučić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga