18:57 12 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  55322
  Pratite nas

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je zbog najave formiranja kosovske vojske sagledana situacija na prostoru KiM i da je o svakom detalju obavešten i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  „Do kasno sinoć imali smo sastanke sa predsednikom Republike i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem. On je obavešten o svakom detalju sa svim onim šta se dešava na prostoru KiM, ne samo od predstavnika Vojske Srbije, već i od BIA, ministarstava unutrašnjih i spoljnih poslova“, rekao je Vulin za televiziju „Pink“.

  On je dodao da je predsednik veoma zabrinut i zainteresovan za sve što se dešava na prostoru na KiM, te da će sve odluke donositi na osnovu neposrednog uvida u sve što se dešava na tom prostoru.

  „Mi smo kao Vojska spremni da ispunimo svako naređenje našeg vrhovnog komandanta, to je naš zadatak. Kakvo će naređenje biti doneto o tome će odlučiti vrhovni komandant“, istakao je Vulin.

  Dodaje da će on i načelnik Generalštaba VS, general-potpukovnik Milan Mojsilović biti danas u Kopnenoj zoni bezbednosti, a da će vojnike posetiti i predsednik Srbije.

  „Predsednik će, kada oceni da je potrebno, doći u obilazak naših jedinica i u Kopnenoj zoni bezbednosti i u rejonu odgovornosti Treće i Četvrte brigade Vojske Srbije. Predsednik je u neprekidnoj komunikaciji sa vojnim rukovodstvom, ali i sa svim onima koji mogu da doprinesu nekom informacijom za sve što se dešava na KiM“, objasnio je Vulin.

  Tagovi:
  Aleksandar Vulin, Vojska Kosova, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga