20:08 28 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  13812
  Pratite nas

  Predsednica Vlade Ana Brnabić obavestila je svetsku političku javnost, pa i albanskog premijera Edija Ramu, o protivpravnim i anticivilizacijskim merama Prištine i razumljivo je što albanska politička elita na KiM u panici i sa strahom i nervozom reaguje na pravednu diplomatsku borbu Srbije, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

  „Ramuša Haradinaja je uznemirilo to što su sve vlade sveta danas suočene sa nesalomivim argumentima o nasilničkoj prirodi režima u Prištini. Haradinaj, koji jedino i ume da govori jezikom nasilja, ne razume da njegovi izbacivački maniri i kodeksi ponašanja u civilizovanom svetu nisu poželjni i da nisu deo mirnodopskog političkog instrumentarijuma“, istakao je Đurić.

  Prema njegovim rečima, upravo zato Haradinaj i govori o pravu samoproglašenog Kosova na uvođenje trgovinskih blokada, jer on naprosto ne razlikuje pravo od neprava, preneo je Tanjug.

  „Srbija može na raznovrsne drastične načine da odgovori na bezumlje Prištine, ali prepustiće Haradinaju i njegovim političkim saborcima da ponosno nose titulu najvećih evropskih siledžija, a premijerka Brnabić i svi članovi naše Vlade nastaviće da se dostupnim civilizovanim i demokratskim sredstvima bore protiv njihovog nazadnog poimanja politike“, dodao je Đurić.

  Tagovi:
  Ramuš Haradinaj, Marko Đurić
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga