00:34 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Politika
  Preuzmite kraći link
  1013
  Pratite nas

  Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači oglasio se i poručio da je živ, zdrav i da je na odmoru, da ne postoji nikakav zvanični dokument ili Nacrt sporazuma sa Beogradom pripremljen u Briselu, te da će se u ponedeljak sastati sa prištinskim timom za za nastavak dijaloga.

  Tači se oglasio nakon što je portal „Zeri“ objavio da kosovskog predsednika već neko vreme nije na političkoj sceni i da niko ne zna gde se nalazi.

  Hašim Tači
  © AP Photo / Visar Kryeziu

  „Neprestano sam obaveštavao dvojicu kopredsedavajućih pregovaračkog tima o svim pitanjima o kojima se do sada razgovaralo u Briselu, u poslednjoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije“, rekao je Tači za Radio Slobodna Evropa na albanskom jeziku.

  „Takođe sam jasno stavio do znanja da do sada ne postoji zvanični pisani dokument ili nacrt sporazuma koji je pripremila EU. To je prirodno, jer smo u početnoj fazi pregovora za postizanje sveobuhvatnog sporazuma. U ponedeljak ću se sastati sa pregovaračkim timom kada ću im dostaviti u pisanoj formi informacije o prethodnom toku dijaloga“, rekao je Tači.

  Tači tvrdi da će u narednom periodu raditi u koordinaciji sa prištinskim timom za dijalog sa Beogradom, koji smatra istorijskim.

  Prištinski tim za dijalog, naime, ranije je zatražio da im Tači dostavi kompletnu dokumentaciju o dosadašnjem procesu dijaloga o normalizaciji odnosa sa Beogradom, što on do danas nije učinio.

  Tagovi:
  Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga